fredag 15 februari 2013

Snart är våren här!!!

Ja det har varit ett tag sedan jag skrev,men nu är det den 15 februari tiden den går snart är det dax att öppna för säsongen 2 Mars är Ni välkomna hit 11-14 och sedan är öppettiderna onsdag-torsdag -fredag 12-17 och lördag 11-14 dessa veckor har ju varit snöiga och kyliga och lite förkylning har det varit men annars har ju konstnärskapet fortsatt så lite nytt finns det. I tisdags var det utvärderingsmöte om Adventsalongen och planering för nästa Vårsalong blir det ingen, men en Höstsalong är på planeringstadiet och eventuellt blir det i IFÖ Ceramic 3 våningar som står tomma kan ju locka folk dessa lokaler har stått tomma i 20 år så det blir väl att röja.

Onsdagen gick i Solens mat tecken var och lyssnade på Bo Hagström på biblan mycket trevligt och det blev många glada skratt och nu har jag beställt hem Solens vin som han varit med och gjort själv.

Intresserade av keramik,måleri har det varit och det kostar som sagt 150kr/tim inkl lera ,två bränningar och glasyr för den som är intresserad.

Nu har jag även satt ner foten och sa upp medlemskapet i Bromölla Konstförening tycker inte det ger mig någoting bara irriterande ,vinna konst mm är jag inte så intresserad av som konstnär har man ju fullt
och konstutställning kan jag gå på ändå. Näh jag hoppas Styrelsen mfl läser detta för jag tror att ska konstföreningen överleva måste dom hitta på något för att locka folk t.ex besöka olika konstnärer i deras ateljeer,konstpromenad i byn, åka till kristianstad ,samla medlemmarna ta tåget finns ju tex silversmedjan,Barbacka,museet som kanske många inte varit på det behöver ju inte vara Louisiana!


Jag är ju själv sekreterare i Gudahagen Fornförening vi anordnar Vikingadagar i september varje år men dessutom har vi medlemsmöten på ett hade vi Ann Jönsson som föreläste i Näsum No 13 fullsatt salong.
Vikingafest svärdlära,grillning i Ekestad kom säkert 60 personer,Vi bjöd på Eldshow i November med pyros mm 1400 personer kom, vikingablot i Äppelgården .Paddlat kanot på Ivösjön mmVi har haft Nålbindningskurs10ggr  10 pers varje gång,sykurs dom fick sy vikingakläder,ABF,Studieförbundet hjälper till .
Att man träffas är viktigt och att man har roligt och det borde konstföreningen tänka på men det krävs eldsjälar som kanske inte finns i styrelsen men kanske bland medlemmarna vad vet jag.En förening måste ge också inte bara ta betalt .Dom kunde ordna en kulturfestival ihop med kommunen med både,konst,musik,sång ,teater och då kunde dom ta inträde. Ibland är det väl kanske roligare att man får prova på att skapa själva det många som aldrig hållt i en lerklump eller pensel. Blir det förändring att dom börjar ordna lite kul grejor kanske jag blir medlem igen men just nu tycker jag det är befriande och jag tänker fortsätta i egen regi.

 
 
Ha en fin kväll och helg
Lotta