lördag 22 december 2012

Dan före dan före......

gammalt foto av Stationen
Ja nu är det dan före dan före dopparedan.jag stängde i lördags och detgjorde AnnGret och hennes klädbutik också för säsongen,hon återkommer troligtvis i vår med vårkollektionen från Baldino. Jag  har nu varit ledig en hel vecka ,har ju varit rätt mycket i höst med utställningar i Kristianstad ,Adventsalongen mm riktigt skönt har tagit det lugnt ,handlat julklappar,gjort sill,köttbuller,julskinka,jansson etc några kakor och julgodis har jag inte gjort första gången på många år men vi äter inte mycket kakor så det får räcka med pepparkakor och godis redan fullt av chokaldkartonger.I år har vi köpt naturgodis från Naturgott här i Bromölla  färska dadlar,fikon nötter mm mycket bättre för kroppen och dessutom laddat med mycket apelsiner,äpplen,bananer mm
Lera på tork
God glögg har vi investerat i från systembolaget. Jag har gjort lite keramik för jag ska skröjbränna samlingsplattorna själv som jag formgivit för Iföverkens Industrimuseum och glacera dom blev inte bra när industrimusseet gjorde allt i ett. Snart är ugnen full och då ska det brännas!

Låt Hjärtat vara med
Målat har jag inte men inspirationen kommer nog vad det gäller det också.var sak har sin tid!
Mia persson Fröjd ringde igår och ville ha med mig på Frukostmöte 8 /1 7.30 för företagare ville jag skulle berätta lite om Lotta på Stationen så det ska jag nog pula med nu och ha lite bilder med på en USB fil har aldrig gjort det men aldrig försent att testa.
JUL på Stationen
 
Ja det är skönt att vara ledig tänker på alla hårt arbetande,alla skolbarn alla behöver vi dra ner på takten och bara vara ,så stressa inte det blir jul i allafall.ha inte för stora förhoppningar heller får då blir man inte besviken. Jag tycker man har det så bra om man tänker på hur många över hela vår värld som inte ens har rent vatten!
Jag önskar mig ingenting i år
Jag njuter av det jag har, ett varmt hem,god mat,trevlig gubbe ,fina barn och barnbarn och söta djur.
Vad mer kan man begära?
 
 
 
 
 
abstrakt akryl 60x80cm
 
Ha en Riktigt God Jul Och Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag Er Alla!
 


söndag 2 december 2012

1:a Advent -Tomtarna tid börjar!

Pigge och Kalle värmer sig på eftermiddagen ute snöar det.......
Igår hade vi Kattens dag i Tant Märtas Katthem och det kom rekordmycket folk,och dom köpte kattkalendrar mm behövs lite pengar för få det att gå runt ,jag äger uthuset så någon hyra har vi inte men det behövs ca 4000kr /månad till mat,sand,mediciner utrustning .Två av dom små är tingade men tre stycken är kvar plus dom 6 månaders Britta,Signe och Vicke Viking och Kalle som är 16 veckor nu hans bros Pelle flyttade i torsdags så han är lite ensam men han får bo hos oss på kvällen och natten inatt sov han under täcket tryckt mot mig han ville nog ha lite närhet.Han är underbar han klappar mig och slickar mig på näsan och så biter han i fötterna både på mig och Stefan en liten buse!

Idag var vi Sölvesborg på gammaldags Julmarknad mycket mysigt och trevligt och julstämning med snön som kom lägligt.Träffade många vänner och bekanta där.
Stefan köpte 15 m tjärat hamparep för kommande vikingamarknader och jag en fin tovad mössa
 
Nu väntar lite mat och snart sänker mörkret sig men visst lyser snön upp det hela !
Ha en fortsatt fin kväll!
Lotta