lördag 29 september 2012

Välkommen höst!

Hösten är här...........................

Ännu en vecka är tillända ,varit rätt Ok fick reda på att jag inte har bröstcancer och hälsokontrollen på övriga kroppsdelarna blev godkänd så det är ju skönt , man kan inte klaga direktFörra lördag gick min gamla dator hädan nu finns en ny Acer installerad väntar på att få allt jag hade i hårddisken inlagt Kenneth ska fixa förhoppningsvis annars är det bara att börja om från början..Affärslivet kunde vara bättre,men nästa vecka 4 Oktober kl 17.30 har vi modevisning, med Ann-Grets kläder jag ,Ann-gret och Birgitta ska mannekänga ska bli spännande.Birgitta ska dessutom visa senaste hudvård och make-up produkter från Mary Kay och jag visar konst,keramik,smycken och har lakritsprovning.Vi kommer att bjuda på lite smått och gott dessutom.Det enda bekymret jag har är vilken musik man ska spela och mannekänga bäst till,är det Leonard Cohen,Tom Jones eller Julio Inglesias eller något annat får nog fundera.
 
 
 
20 oktober är det Vedic art kurs mellan 10-16  7 pers.är anmälda och hoppas 3 till men vi kör på 7 också
jag ska laga  lunchen Moussaka med grekisk sallad,fetaost,oliver och gott bröd.
igår var jag och bytte ut lite konst hos restaurang Refill blev riktigt snyggt och trendigt där.
En riktigt kärleksfull Lördag önskar jag ER
och Ni som läser detta kom gärna hit på torsdag kl 17.30
och se när vi mannekängar jag lovar det blir en upplevelse!
kram
Lotta
 
 
 
 

måndag 24 september 2012

Måndag 24 september

Måndag och hösten börjar bli kallare och kallare,träden går åt gult och rött mer och mer.Men det är härligt ändå.Igår pajade vår dator varit på g länge men nu gav den upp totalt åkte in till Elgiganten och hittade en som verkade vara vad vi ville ha och behövde Acer ,intel core 15 1000 mb ja jag är inte så insatt tekniskt men vår datagubbe sa det var en bra data vi litar på honom.
Så nu är den installerad allt utom Outlook express datagubben får komma han ska även tömma hårddisken och föra över alla bilder mm vi har där.
Min keramikugn vill inte igång fast jag bytt elektronik,givare så nu är det bud på att ta hit någon elgubbe .
AnnGrets kläder går bra i lördags sålde hon som bara den kul för henne och bra för mig också.Vi funderar på att ordna någon tjejkväll i oktober med modevisning,makeup mm
Nu ska jag snartse på nyheter och sedan blir det Plura på ettan och se var han härstammar ifrån.
Ha en skön kväll
Lotta

torsdag 20 september 2012

ja nu börjar vi om från början......

ja nu är Gudahagens vikingamarknad bakom oss och hösten är här på riktigt känns det somm med hög klar luft och lite kyligare och som ovan vacker himmel ,ett riktigt natursceneri som överträffar konsten .
Vikingamarknaden ihelgen var nog den bästa jag upplevt ,allt klaffade,musiker,sång,krigare,lajv ,bågskytte,barnby ,vikingsaskolan mat i massor ja många öste lovord över oss och affärerna gick bra.Nu blickar vi framåt här på Lotta på Stationen har jag fått hem ekologisk lakrits sött,salt supersalt och rålakrits allt glutenfritt ,man ska ju tänka på vad man stoppar i munnen och kroppen tycker jag så välkomna hit och provsmaka.
imorgon får ambli mode hem påfyllning av kläder bla i lila,rött och plommon så för er som gillar färg
Välkomna hit och prova och titta!
Nu ska jag göra lite varma mackor med skinka tomat och ost ska bli
Ha en trevlig kväll
och hoppas vi ses imorgon
Lotta

torsdag 13 september 2012

Dan före dan före...................

Ja nu rullar det på både här och där ,igår kom en av  Bromöllas företagarkvinnor och handlade hos ambli tre plagg utan att prova jätteroligt för AnnGret och mig med vill ju det ska gå bra för henne och sedan behöver Bromölla en modebutik med kläder finns väl två bara och alla har ju olika smak och tycke kul med variation.
Just nu sitter jag med mobiltelefonen som kan ringa när som helst nu börjar vikingarna trilla in efterhand så man får var beredd att guida dom lite.
Kämparingen är på plats ,alla skyltar det är mockat så Välkomna hit till det magiska Gudahagen som ska fyllas med vikingar och besökare många!
Gillet på kvällen är fullbokat 125 st blir roligt.
Kristian sonen kommer hem med hunden om inget annat händer.
ja det ska verkligen bli spännande
och vädret ska bli fint sägs det!
Men som Nalle Puh säger: Ha en fin dag!Lotta

tisdag 11 september 2012

Snart Gudahagen......................

Pyros Eldshow magiskt i Gudahagen!

Ja idag tisdag framför oss ligger Gudahagen vikingamarknad med allt skoj,men först ska vi i föreningen sätta upp allt ,mocka efter kossorna,få bajamajor,ved ,halm,vattentank etc på plats
Ja hoppas det kommer mycket folk och vädret är soligt och fint ,men för en viking finns inget dåligt väder ,bara dåliga kläder.Så missa inte årets stora evenemang i Bromölla kommun gott folk!
Annars här på stationen går livet sin gilla gång,min keramikugn slutade fungera så en ny termoanläggning och termostat pinne inne i ugnen så kalaset går på runt 5000kr men det får man leva med det är inte gratis som sagt att hålla p med konst.
Jag har idag blivit återförsäljare för Lakritsfabriken i Ramlösa så nästa vecka får jag hem 4 sorters lakrits söt,salt och supersalt och råsalt.Det som är bra är att dom är gjorda på naturliga råvaror bla rismjöl ej vetemjöl så glutenallergiker kan äta det.
Det ska bli spännande att vara först i Bromölla med detta så nästa vecka kan ni komma och provsmaka detta.
Var i kristianstad igår och var inne hos Madame dom har Baldino Matisse också ,men dom ligger ca 100kr högre där så handla hos ambli mode det lönar sig dessa underbara kläder ,jag tittade på kläder i andra butiker men inget är som dom,sån får man spara och köpa av ambli.
I helgen hade vi Fia och Stefan och lilla Maya här en snabbvisit på ett dygn men härligt ändå Maya ville inte hem hon trivs i ateljen där hon målade flera tavlor en lite Picasso bor det i henne.

Maya 5 år

Idag har vi fått besök av Sixten i katthemmet han ska vara där tills imorgon em han var pigg och glad och Pigge och Amalia hälsade han välkommen och pussa honom.Skönt för lille Vicke när stybrorsan kommer och leker lite med honom.
Näh får man sätta igång och packa inför gudahagen alltid mycket innan och lätt man glömmer.
Hoppas vi ses i helgen!
kram
Lotta


Tänk om stenar kunde tala?



måndag 3 september 2012

Gudahagens Vikingamarknad 15-16 September

Ja nu går tiden fort snart är det dax för årets höjdpunkt för oss Vikingar,konor,trälar,hedningar,völvor mfl
då ska vi hoppa i våra vackra vikingakläder,gubbarna hänger på svärd,yxor och innan dess har dom låtit skägg och hår växa hela sommaren,en del går alltid så året runt även på sina vanliga jobb jo jo det finns såna.! I år händer mycket en barnby ska växa upp med vikingaskepp,arkeologisk utgrävning,vikingaskola, stocken där man kan ha kuddkrig,tillverka svärd i trä, en viking och en vikingakona som man kan fotograferas bakom bara visa ansiktet. en djurgård ,ponnyridning, själv kommer jag att visa hur man ringlade och tummade keramik och även låta folk prova på om dom vill.
lajv både lördag och söndag med Christoffer Baker i spetsen dom kommer att hitta på mycket spektakel ,själa,ta kvinnor mm
Matoset kommer att locka med allsköns mat i med vikingastuk och drycker till detta.
Handelsmän kommer att bjuda ut sina vackra varor i både vikinga och medeltidastuk.
Hantverkare kommer att visa hur det går till att garva,nålbinda,väva brickband och Viola Martina ska väva på en vikingavävstol. Klensmed och träsvarvning kommer också att visas,Bågskytte mm

vagando en ung musikgrupp kommer att spela och kristin Svensson sångerska och spelman spelar fela,fiol,nyckelharpa och sjunger härliga burleska sånger ,kular mm
Heiko Fritz  har med sig polsk--Tyska krigare och Loui har svenska
Pyros eldshow,gyckel,Philip Sohl Nordrikets ryttartrupp inviger bla.
Rövhalt vår store viking dundrar runt med svärdet i högsta hugg som åskguden Tor han kan ni inte missa.
I år är det dessutom Fri parkering
inträdet kostar 50kr /vuxen 20kr/barn över en meter, och halva priset för alla som är vikingaklädda( Ej godkänt med en säck över huvudet!)
Ja välkomna ska Ni vara allesammans  till årets marknad då vi firar 5 år på denna ljuvliga magiska plats!

Öppet: 15 september 11-17
16 september 11-16


Här är lite smakprov på medverkande vikingar!

jag och mitt tält

Viola Martina Nålbindning

Chris Baker engelsk viking

Rövhalt dundrar fram över nejden! Foto Chris Jorn.

lite sköldar

en av dom här skyltarna visar vägen så Ni lätt hittar hit!

Stenugnbakat från Näsum

Musiker

Sörmlands vilt

Tjalle

Camilla vår ordförande till höger rider runt och har koll på läget

Kristin med fela

Peter Gråskägg och hans träl en urinnevånare

Kristin med eldig musik eller?

Pyros i natten!

Philip Sohl vikingahövding

offerplatsen denna magiska plats från forntiden!

Ja hjärtinnerligen välkomna hit därr Ni kan gå 1000 år tillbaka i tiden och uppleva
något Ni aldrig kommer att glömma!


söndag 2 september 2012

Den ljuva September är här.......

Ja snart är det dax att ta in solstolarna ,men fortfarande kommer solen och värmer och då är det bara att passa på att njuta,man vill ha den kvar så länge som möjligt.
Denna veckan har ambli mode öppnat med fantastiskt fina välsydda kläder som gör att man ser slank ut,både fredag och lördag kom det folk och tittade provade och köpte , och även mitt förstås.Sålde en tavla  och keramik ,och köpte en kappkofta av ambli svart med stora marimekkoliknade blommor på den har den som kappa nu och till vintern kan man ha den inne,det roliga är att man får vara ensam om den hon säljer bara en i varje storlek.Så storlek 40 har gått nu.Allt har inte kommit men i mitten på september kommer det röda,gröna och jumprar.
AnnGret i en av kreationerna!
Kom gärna hit och titta.
Kunder som var här i lördags lite kommentarer: Det känns som man kommer in i annan dimension!, Vilka underbara tavlor! Oj vad mycket fint!  Vad fin kvalite det är och fint sydda dom är kläderna! Den klänningen skulle passa Mia persson Fröjd vår kulturchef sa en! Ja det känns väldigt bra och jag ser fram mot att samarbeta med AnnGret en kvinna med 50 års erfarenhet av kläder.
Annars har det varit möte igen i Gudahagen Styrelse det är mycket inför marknaden bla kommer Sydnytt hit och jag fick skriva ihop lite till dom vad som ska ske här.
Idag har jag varit på EKO och handlat lite nya gröna växter det är roligt att fräscha upp lite även inomhus.
Nu ska jag snart ner och måla känner det sticker i fingrarna lite.Sedan blir det nog en kötgryta till middag känns att det är höst i luften idag och sedan en äppelpaj köpte Transparent Blanche som luktar ljuvligt
Ja nu är det härliga tider lingon och svamp i skogen äpple,päron ,plommon i trädgården
det är bara att njuta!
Ha en fin dag
Lotta

Janina en vänninna har delat ut 22 broschyrer och ringde och ville ha 20 till tänk vad snäll hon är som vill hjälpa oss,fast hon har fått lite glasburkar till sin lingonsylt ,men ändå!